Για μια ακόμα φορά μας εξέπληξε ευχάριστα η πληθώρα συμμετοχών από όλη την Ελλάδα και σε αυτήν την δεύτερη χρονιά του Διαγωνισμού. Αισθανόμαστε από την μία την θέληση για υποστήριξη όσο το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων και από την άλλη ακόμα μεγαλύτερη υπευθυνότητα για την αρτιότερη οργάνωση του. Ένα ακόμα βήμα του διαγωνισμού αφορά τα πρώτα του βήματα και στον Ευρωπαϊκό χωρο φέτος. 

Σε αυτήν την φάση θα χρειαστούμε την διεύρηνση της ομάδας υποστήριξης για να τα καταφέρουμε. Σκεφτόμαστε να δημιουργήσουμε local contact point σε κάθε νομό στην Ελλάδα. Προβλέψαμε αυτήν την αναγκαιότητα και για αυτόν τον λόγο ξεκινήσαμε τον θεσμό του Ambass3dor το προηγούμενο έτος. Ο τοπικός σύνδεσμος για την ομάδα αποτελλεί το πιο συμαντικό κρίκο της αλυσίδας και για αυτόν τον λόγο ξεκινήσαμε την επιμόρφωση αλλά και οργανώσαμε το συνέδριο. Η εξέλιξη  του θεσμού προβλέπει επιλογή στελεχών της εκπαίδευσης που θα επιμορφώνονται όλο και βαθύτερα στην χρήση της τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης και θα διαμοιράζουν τις γνώσεις τους έχοντας έναν τοπικά υποστηρικτικό ρόλο στους συναδέλφους. 

Το εκπαιδευτικό συμβόλαιο της ομάδας υποστήριξης λέει, 

κερδίζω δωρεάν επιμόρφωση, 

προσωπικό χώρο και λογαριασμό στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού ώστε να αναγνωρίζεται η προσπάθεια μου, 

διαρκή συνεργασία με την ομάδα ST3dM του Εργαστηρίου Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του ΑΠΘ 

ενώ δεσμεύομαι να  

διαμοιράζομαι την γνώση 

να υποστηρίζω 

και να ενημερώνω τους συναδέλφους της περιοχής μου που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν.΄

Παράλληλα το Εργαστήριο θα εντείνει τις προσπάθειες ώστε ο κάθε Ambass3dor να αποκτήσει τρισδιάστατο εκτυπωτή στο σχολείο που εργάζεται ώστε να μπορεί να υποστηρίξει με τον καλύτερο τρόπο τους συναδέλφους. 

Παρακαλώ όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει στην ομάδα των Ambass3dors θα ήθελα να συμπληρώσει την παρακάτω φόρμα και να επισυνάψει ένα σύντομο Βιογραφικό. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα σας ενημερώσουμε για την εξέλιξη της.